O dôležitosti nedôležitých vecí

27. marca 2015, jatyon, Nezaradené

Prečo si neurobiť ďalšiu zbytočnosť a necapnúť to na skrinku? Podotýkam, že už aj tak oblepenú, polepenú a všetko to ostatné. Takže ďalšia somarinka tam zanikne (snáď). Zobrala som čistý papier, čiernu fixu, nožnice a vlastný nápad (google). „Take what you need“. LOVE, HOPE, FAITH, FREEDOM, COURAGE, BEAUTY, PASSION, HEALING a veľa ďalších. Podstatu kreativity som zvolila ako inak, než prostredníctvom môjho pomocníka každodenného-googlu. Moja kreativita v týchto oblastiach je niečo ako …

Ako hovorí Linus Pauling (netuším kto to je) „Najlepšia cesta ako mať dobrý nápad, je mať veľa nápadov.“ Hmm niečo na výroku toho „týpka“ bude.

Opäť googlim o sto šesť a nachádzam podstatnú informáciu. Linus Carl Pauling, mimochodom autor citátu vyššie, bol americký fyzik a biochemik.V roku nepodstatnom získal i Nobelovu cenu za chémiu za výskum chemickej väzby. Som zahanbená vlastnou nedostatočnou vzdelanosťou v tejto oblasti. Tento „týpek“, ako ho už nazývam, by mi nemal byť až tak cudzí, kedže mám čo-to dočinenia s chémiou. Ale to už sme odbočili troška doprava, hoc aj doľava.

Vrátim sa k zbytočnostiam a mojej „pokérovanej“ skrinke. Povedala som si, že tie názvy si každý deň budem trhať. Vždy len to, čo v ten deň potrebujem. Celkom „cool“ nápad, i keď sestra nado mnou krúti hlavou. No čo už, každý nejak začínal. Či nie?